Selfie


En selfie er et selvportrett, vanligvis tatt med et digitalt kamera eller med en mobiltelefon. Selfie-er deles ofte på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter.

Det er ingen tvil om at selfien har kommet for å bli, som du sikkert ofte bruker som profilbilde. Vi som fotografer gir deg de beste tips for hvordan du lykkes med en bra selfie.

Fotografens guide til en perfekt selfie:

Vis deg fra din beste side. Ta på deg noe som fremhever trekkene dine, for eksempel en mørkeblå eller fargerik genser hvis du har brune øyne, og en hvit eller grå genser hvis du har blå øyne.

Finn lyset! Finn et sted der lyset faller fint. Man vil gjerne ha et mykt lys i hele ansiktet, og det får man ofte der skyggen «slutter». Du bør for eksempel ikke stå helt inntil veggen, men litt ut der skyggekanten slutter. Du kan også finne dette inne, ved et vindu.

Velg en rolig bakgrunn. Let etter en så ren og fin bakgrunn som mulig. Gjerne ensfarget (hav, himmel, husvegg, tapet) eller rolig (klipper, trær, blomster).

Vis de fine øynene dine! Man sier ofte at man bør ta bildet litt ovenfra – men hvis du har fint lys og en ren bakgrunn kan du teste bilder som er tatt i samme øyehøyde som deg. Husk at for å få øynene tydelig fram, skal du ta haken litt fram og la den falle litt nedover, slik at øynene blir store.

Vær forsiktig med filter. Forsøk bare å redigere litt med kontrast og lys. Hvis du har valgt et sted der lyset faller fint over ansiktet har du allerede et fint bilde – og da trenger du ikke noe filter! Lykke til!

Test våre tips…